Повече от 28 хиляди души вече са пристигнали от Нагорни Карабах

...
Повече от 28 хиляди души вече са пристигнали от Нагорни Карабах
Коментари Харесай

Повече от 28 000 са вече бежанците от Нагорни Карабах в Армения

Повече от 28 хиляди души към този момент са пристигнали  от Нагорни Карабах в Армения към вторник.

Това оповестиха от пресслужбата на арменското държавно управление.

  7320 от лицата към момента се разпознават , се отбелязва в изказването.

Нагорни Карабах още веднъж притегли интернационалното внимание предходната седмица, когато  завоюваха 24-часова война, с цел да принудят етническите арменски управляващи в анклава да се предадат .
 Армения посреща хиляди бежанци от Нагорни Карабах
Армения посреща хиляди бежанци от Нагорни Карабах

200 стачкуващи са задържани на митинг против Пашинян

Припомняме, че по-рано ръководителят на Американската организация за интернационално развивитие за принуждение против цивилни " в етническия арменски анклав Нагорни Карабах и се оплака, че Азербайджан е блокирал достъпа до отцепническия район за интернационалните наблюдаващи, които желаят да преценяват сериозността на рецесията.

Попитана от " Политико " дали е съгласна с предизвестията на премиера на Армения Никол Пашинян, че изселването отразява " етническо пречистване ", Пауър - някогашен откривател на геноцида - отхвърли да употребява термина.

Въпреки това, добави тя, към този момент се събират " свидетелства " " от хора, които са избягали от принуждение и живеят със боязън под ръководството на Азербайджан ".

" Чухме доста притеснителни известия за принуждение против цивилни ", продължи тя.
 Русия към Армения: Правите огромна неточност, като флиртувате със Запада
Русия към Армения: Правите огромна неточност, като флиртувате със Запада

Според Москва, Пашинян се пробва да освободи от себе си " отговорността за неуспехите във вътрешната и външната политика

Пауър приказва на конференция на арменско-азербайджанската граница и сподели, че е била изпратена от президента на Съединени американски щати Джо Байдън на задача за определяне на обстоятелствата.

Тя също по този начин разгласи средства за справяне с усложняващата се изключителна обстановка.

" Съединени американски щати ще дават 11,5 милиона $ филантропична помощ ", сподели тя, добавяйки, че помощта " ще бъде употребена за даване на всичко - от храна до психосоциална поддръжка ".

Според Пауър, затварянето от Азербайджан на единствения път, свързващ Нагорни Карабах с Армения, " сътвори мъчителни филантропични условия ", а " офанзивите от предходната седмица направиха ужасната обстановка още по-лоша ".
 Армения упорства Организация на обединените нации да изпрати задача в Нагорни Карабах
Армения упорства Организация на обединените нации да изпрати задача в Нагорни Карабах

Дипломатическа самодейност

Азербайджан отхвърля неговите сили съзнателно да са наранявали цивилни. В изявление за POLITICO в понеделник ръководителят на външната политика на страната Хикмет Хаджиев настоя, че политическите, културните и езиковите права на етническите арменци ще бъдат предпазени, само че добави, че държавното управление няма да застане на пътя на етническите арменци от Карабах, в случай че решат да изоставен.

Мащабното разселване на популацията на Карабах усложни напъните за избавяне на стотици хора, ранени при детонацията на хранилище за гориво в Нагорни Карабах в понеделник вечерта, която умъртви и рани стотици. Тъй като пътищата са задръстени от бягащи цивилни, Азербайджан се съгласи да разреши на арменски лекари да извършат невиждана евакуация по въздух и даде обещание да изпрати лична помощ.
 200 ранени при детонация в Нагорни Карабах
200 ранени при детонация в Нагорни Карабах

Междувременно Армения приема бежанци и се бори с митинги
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР